Firmaet

Lidt, men godt. Det, vi laver, er godt for øjet og har en funktion.
Vores møbler er lavet af naturlige og bæredygtige materialer med respekt for miljøet og menneskers arbejdsvilkår.
Kvaliteten er indiskutabel.

Med venlig hilsen

Mette Munk Plum

Liggestolen_1703b

Liggestolen

En sommerdag besøgte jeg mine venner.

Ude i haven, under et stort frugttræ, stod en gammel grå liggestol. Et vattæppe var slængt hen over den. Ydmygt stod den og tog imod eftermiddagssolen, filtreret gennem træets grene.

Den gamle liggestol er fra 1930’erne. Den er lavet af rattan, som er et meget stærkt naturmateriale. Holdbarheden taler for sig selv. Mine venners liggestol er over 70 år!

Engang blev den brugt til rekreation på det gamle Rigshospital i København. Sygeplejerskerne kunne tage liggestolen i den ene arm og den syge under den anden og hjælpe patienten udenfor i Grønnegårdene – til solen og den friske luft. Rattan vejer ikke meget, og stolen er let at løfte på.

Den går i ét med naturen. Den passer ind overalt. I en have, på en strand, en altan. Smuk, enkel og ubemærket.

Man kan slå den ud og tage sig en lur, om man vil. Eller fodstykket kan bukkes ind under sædet, og liggestolen kan bruges som siddestol. Når man har brugt den, kan den let slås sammen og sættes væk. Stolen har været en gave til de syge, som fik lov til at komme udenfor!

Fandtes der andre liggestole i handelen? I stil med mine venners, den gamle? Jeg søgte overalt, men forgæves.
Jeg besluttede at få én lavet og derefter sætte den i produktion.

Knud fra Fyn er en af de sidste danske kurvemagere, der er tilbage i Danmark, og han hjalp med at lave en ny liggestol fra bunden af. Vi lavede nogle små ændringer i forhold til den gamle. Den skulle være stærkere. Folk er både højere og større i dag.

Rattan vokser i Indonesien og her bliver Liggestolen lavet. Håndlavet. På samme måde, som den gamle liggestol engang blev lavet i Danmark.

Den hedder Liggestolen.

Liggestolen kan holde i mere end en menneskealder. Pas på den.

Materialer

Vores produkter er alle lavet af naturlige, bæredygtige materialer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rattan

Rattan er en hurtigtvoksende klatreplante i familie med palmen. Rattan lever op til tidens krav om bæredygtighed, for med rattan er det som med pil og bambus, når den bliver skåret ned, skyder den hurtigt op igen. Når man opvarmer rattanrør, bliver de smidige og kan bøjes og formes til forskellige møbler - eksempelvis Liggestolen.

Rattan er stærkt og holdbart og vejer næsten ingenting - meget velegnet til fremstilling af møbler.

Der findes mange sorter af rattan. Den vi har valgt hedder Manau. Den er kendt som en stærk sort og er særlig modstandsdygtig overfor skimmel og svamp.

IMG_0564

Kapok

Kapokmadrassen og alle hynderne til stolene er lavet af bomuld udvendig og med kapok indvendigt.

Kapokken kommer fra kapoktræet (Ceiba Pentandra), som vokser i troperne.

Træet danner store, aflange frugter på størrelse med en udstrakt hånd. Når frugterne er modne, falder de ned på jorden, og ved slaget, åbner frøskallerne sig, og åbenbarer de fineste, dunlette plantefibre, som er kapok.

Kapokkens fibre er omgivet af en vokshinde, som bevirker, at den er vandafvisende. Hinden forhindrer møl, støvmider og bakterier i at trænge ind. Dette er en stor fordel for mennesker med allergi.

Kapok er selvrensende, da den indeholder et naturligt surhedsstof, som holder bakterier væk.

Kapok er fra naturen. Kapok er godt at ligge på.

Scroll til toppen